Skip to main content

Welkom

Alex Wesselink houdt zich met name bezig met het tekenen van stripverhalen, zoals het vervolgverhaal ‘De comeback van De Fret’ of de taxistrip ‘Afzetters’. Daarnaast maakt hij in opdracht: illustraties, cartoons en strips, schildert hij reusachtige doeken voor o.a. theater- en muziekvoorstellingen terwijl er op handzamer formaat ook persoonlijker werk, zoals bijvoorbeeld een portret ontstaat. Met veel plezier geeft hij verder workshops en cursussen in (strip-) tekenen en schilderen aan jong en oud en de laatste jaren is 3D hem steeds meer bezig gaan houden. Op deze site kunt u over dit alles meer vernemen.


 

 

 Alex heeft veel ervaring met het geven van workshops en cursussen in strip- en cartoontekenen aan jong en oud. Sinds 1992 heeft hij op scholen, in bibliotheken, creativiteitscentra en andere geschikte locaties in heel Nederland inmiddels talloze lessen gegeven. Deze kunnen aangepast worden aan een gewenst thema zodat het bijvoorbeeld past binnen het aanbod van het cultuuronderwijs.

Een workshop striptekenen is voor iedereen, jong of oud, geschikt en vooral leuk.

Hier kunt u meer lezen over workshops striptekenen.

Bent u geïnteresseerd in het laten geven van een workshop striptekenen door Alex Wesselink of heeft meer informatie nodig dan kunt u gebruik maken van het contactformulier.

   

 

 

Alex heeft zich vooral gespecialiseerd in het tekenen van strips, cartoons en animaties die kunnen dienen als communicatiemiddel tussen bijvoorbeeld een bedrijf (groot of klein,) en haar klanten/werknemers. Ook overheidsinstellingen die een moeilijk onderwerp (al dan niet met humor) wat duidelijker of meer bespreekbaar proberen te maken behoren tot zijn klanten. Om een strip of cartoon uit te laten voeren moet er voorafgaand natuurlijk goed overleg over inhoud en uitvoering zijn, er is veel mogelijk. Neem voor meer informatie contact op. 

Hieronder een voorbeeld van een speciaal ontwikkelde gagstrip voor een truckersmagazine. Dit soort toegepaste strokenstrips zijn een door lezers vaak gewaardeerde toevoeging aan de inhoud van een blad. Strips kunnen in verschillende stijlen uitgevoerd worden en in dit geval vroeg de klant specifiek om een humoristische strip.
 
 
In opdracht van Formathouse.

 

 

Heeft u interesse in het laten uitvoeren van een of meer illustraties, u kunt op deze pagina enkele voorbeelden bekijken die wellicht een impressie geven van de verschillende stijlen waarin iets uit te laten voeren is. Mocht hiertussen niet zo snel te vinden zijn wat u eigenlijk zoekt dan kunt u natuurlijk overleggen. Er is veel mogelijk, een voorbeeld waaraan u denkt kunt u laten zien of wellicht vertellen.
 

 
Voor een idee van de stijl waarin er geschildert wordt kunt u op deze pagina terecht. Er is veel mogelijk.
 
Voor meer informatie over de mogelijkheden kunt u het beste contact opnemen.
 

 

Traction

Inhoud syndiceren