Skip to main content

Workshop striptekenen

Alex heeft tientalle jaren ervaring in het geven van workshops striptekenen. Meestal zijn die georganiseerd door scholen of bibliotheken maar ook bedrijven en particulieren huren hem in voor een workshop aan huis. Hiervoor heeft Alex in 1994/1995 een extra educatieve opleiding gevolgd (LOKV) in het ontwikkelen van workshops en cursussen striptekenen voor elke denkbare doelgroep. Op scholen, in bibliotheken, jeugdcentra en andere geschikte locaties in heel Nederland heeft hij inmiddels vele workshops gegeven. De lessen kunnen, indien gewenst op maat gemaakt en aangepast worden aan bijvoorbeeld een gewenst thema. Een workshop striptekenen is voor iedereen, jong of oud geschikt en vooral leuk.

Een op maat ontwikkelde workshop: Fantasyfiguren tekenen.

Papier en potloden voor de deelnemers en een flipover of schoolbord voor de nodige voorbeelden dienen door de organisatie verzorgt te worden. Indien niet aanwezig kan Alex zelf een beamer meenemen voor de nodige visuele voorbeelden die tijdens de workshop langskomen. Over alle benodigdheden worden uiteraard ruim vooraf schriftelijk, duidelijke afspraken gemaakt.

Tijdens een workshop striptekenen wordt er veel getekend en zal Alex aan de hand van live tekenen het nodige visueel uitleggen. Striptekenen draait vooral om ideeën, het wel of niet goed kunnen tekenen is subjectief en staat niet op de eerste plaats. 

Voor meer informatie over een workshop striptekenen kunt u gebruik maken van het contactformulier.